Paleti lemn foc


Buldoexcavator

Masa lemnoasa

          Obștea Peștișani vinde masă lemnoasă, prin depozitul propriu situat în Sat. Peștișani, Com. Peștișani, Jud. Gorj.

          Obstea Pestisani vinde paleti de lemn, prin depozitul propriu situat in Sat Prstisani, Com. Pestisani, Jud. Gorj, la pret de 600 lei/palet, cu taxare inversa si la persoane fizice, la pret de 650 lei/palet.
Mai multe informatii la sef depozit, tel. 0711009133

          Obștea Peștișani vinde lemn fasonat (lemn de lucru), specia fag, din depozit sau din platforma primară, la prețurile practicate pe piața lemnului.

          Relaţii suplimentare la telefon 0253277053, fax:0253277070 sau pe e-mail: obstea_pestisani@yahoo.com.

Obștea Peștișani solicita oferte, in vederea incheierii unui contract de prestari servicii, pentru exploatarea masei lemnoase si/sau transportul acesteia pana in depozit. Ofertele se depun la sediul Obștei Peștișani, pe fax 0253277070 sau email obstea_pestisani@yahoo.com.

 Obștea Peștișani încheie contracte cu persoane juridice autorizate și/sau persoane fizice autorizate, deținãtoare de utilaje, în vederea exploatãrii de masã lemnoasã, începând cu data de 01.01.2018.

Intrarea in fondul forestier în UP I Rachiteaua si UP II Bistrita-Varatec, care sunt unitati de productie ale Obstii Pestisani, se face prin Punctul de Control Ginivisa, din satul Gureni, unde este asigurata paza de zi si de noapte, avand in dotare camere video de supraveghere.

Obstea Pestisani ofera spre vanzare masa lemnoasa de esenta fag(in principal), brad, molid, stejar si altele, prin parchete scoase la licitatie, in volum mediu anual de 25.000 mc, avand realizate drumurile de acces la parchete.
Vinde de asemenea, direct sau prin societati, pomi de iarna pentru sarbatori.

Reparatia si intretinerea drumurilor forestiere principale se face cu mijloace proprii, respectiv buldoexcavator (Caterpillar) si autobasculanta. In acest fel cheltuielile necesare pentru reparatii sunt mult mai mici decat in situatia in care Obstea ar inchiria asemenea utilaje.

De asemenea, utilajele din dotare se inchiriaza locuitorilor din zona, pentru efectuarea unor lucrari specifice (rigole, fantani, fose septice, bazine pentru peste, etc.).

In vederea desfasurarii unor activitati de exploatare si prelucrare a lemnului Obstea Pestisani  a achizitionat o suprafata de 5925 mp pe care este amplasata o hala de productie (fostul I.J.I.L.). Aceasta hala a fost modernizata si compartimentata in concordanta cu fluxul tehnologic necesar in vederea realizarii obiectivului propus.

In perspectiva, sunt create conditiile pentru dezvoltarea activitatii de productie directa si/sau prin colaborare, pentru fasonare si prelucrare de masa lemnoasa.



drum

turma oi

eoliene

Prestari servicii

Obstea Pestisani a înfiintat Ocolul Silvic Brancusi cu structura proprie, echivalent unui Ocol Silvic de stat.

Prin structura, încadrarea si dotarea Ocolului Silvic Brancusi acesta poate organiza si desfasura activitati de administrare si/sau prestari servicii silvice pentru proprietarii de teren forestier, persoane juridice si fizice pe baza de contract.

 

 

Obstea Pestisani in urma licitatiei de proiecte pe masura 125 b a obtinut acordarea de fonduri europene pentru construirea  si modernizarea infrastructurii forestiere (drumuri forestiere) apartinand obstei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obstea Pestisani detine o suprafata de 1162 hectare pasuni alpine. In timpul verii aceasta suprafata este inchiriata crescatorilor de animale pentru pasunat. Pe pasunile alpine detinute de Obste, ca de altfel si in restul suprafetei, in timpul verii se recolteaza insemnate cantitati de ciuperci si fructe de padure (afine, mure, zmeura) care se valorifica la agentii economici, prin centre de achizitii, contribuind astfel la obtinerea unor venituri suplimentare a acelora care locuiesc în zona.

 

 

 

 

 

 Firma S.C. VULCAN POWER S.R.L., cu un capital romano-italian, este implicata de mai bine de un an de zile in realizarea un parc eolian cu o putere instalata de 48,3 MW pentru care s-a inceput deja demararea proiectului.
Realizarea acestei investitii se datoreaza in mare masura si sprijinului primit din partea Obstei “Pestisani”, prin persoana domnului presedinte Ion Poenaru. Colaborarea cu Obstea PESTISANI a fost si este un element cheie in demararea si dezvoltarea etapelor proiectului.
Parcul eolian va fi compus din 21 de turbine avand o putere de 2,3 MW fiecare, care urmeaza a fi amplasate la o altitudine medie de circa 1.500 m, de-a lungul golului alpin de la Pestisani, din Muntii Valcan – judetul Gorj.

Suprafata de pajiste alpina pe care urmeaza sa se dezvolte parcul eolian a fost inchiriata firmei noastre de catre Obstea “Pestisani” pentru o perioada de 49 de ani + 10 ani.
De asemenea, toate documentatiile privitoare la studiile necesare si a documentelor aferente – incluzand Certificatul de Urbanism cu avizele si autorizatiile prevazute de acesta, precum si Planul de Urbanism Zonal, incluzand Raportul de Impact asupra Mediului, Avizul de Mediu, Evaluarea Adecvata, Studiile necesare geo, topo, precum si Studiul de Solutie discutat déjà cu operatorul energetic zonal, etc. – se afla in stadiul normal de derulare si obtinere datorita suportului primit din partea tuturor autoritatilor locale si judetene care au apreciat si sprijinit inca de la inceput dezvoltarea acestui proiect de investitii care va aduce beneficii atat de ordin economic, social dar si turistic al zonei de interes.


capra




Vanatoare si pescuit

Prin varietatea faunei existente în terenurile forestiere care apartin Obstii Pestisani sunt asigurate conditii atragatoare si optime pentru organizarea si desfasurarea unei frumoase si bogate actiuni de vanatoare prin intermediul fondurilor de vanatoare.

De asemenea speciile de pesti care traiesc in apele care strabat teritoriul Obstii Pestisani si in lacurile de acumulare, precum si frumusetea naturala a locurilor permit recreerea si delectarea psihica prin actiuni de pescuit pentru doritorii de acest sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obstea Pestisani a construit o pastravarie amplasatã in extravilanul comunei Pestisani, spre Nord, la 23,4 km de centrul comunei, respectiv 3,0 km de coada lacului Vija.

Pastravaria este compusa din ferma propriu-zisa de crestere a pastravului si casa pastravarului, constructie P+1 avand dimensiuni de 21,3x23,12 m.
Ferma de crestere se compune din 10 bazine circulare cu un diametru de 10 m fiecare avand un volum util de apa de 903,5 mc.
Densitatea in bazine este de 50 kg peste/mc de apa, ceea ce reprezinta aproximativ 50 t peste pe an.
Existã si o statie de incubatie pentru obtinerea puietului necesar pentru crestere cat si pentru vanzare la alte unitati.
Pastravaria va avea ca activitate principala producerea pastravului de consum, cu o capacitate proiectatã de minim 50 t pastrav de consum pe an. Fluxul este dimensionat pentru producerea de pastrav livrabil pe toata durata anului.
Desfacerea pastravului de consum este asigurata prin incheierea unor contracte ferme cu agentii economici din zona, precum si prin vanzare direct de la pastravarie sau din magazinul din Pestisani.

Obstea Pestisani, cu sediul in Pestisani, str. Principala nr.2, ofera pentru vanzare
- pastrav proaspat la pretul de livrare de 14,5 lei/kg
- pastrav afumat la pretul de 48 lei/kg
Preturile sunt fara TVA.
Pastravul este afumat in cetina de brad, avand greutatea intre 100 – 250 gr/buc.

 
Oferta puiet pastrav. Click pentru amanunte!

Relatii suplimentare la sediul unitatii sau la
- telefon: 0253 277 053,
- fax: 0253 277 070,
- e-mail: obstea pestisani@yahoo.com, .








Turism

Cadrul natural diversificat al proprietatii Obstii Pestisani si al localitatilor pe al caror teritoriu administrativ se afla dispusa constitue, de la sine, odata cunoscut o atractie irezistibila pentru perigrinari turistice permanente si periodice.

Zonele deluroase pigmentate cu vita de vie, ierburi, arbusti, pomi fructiferi si padure si cele depresionare cu pajisti si fanete, cu numeroase izvoare de apa limpede, acoperite cu flori naturale-micute dar de o frumusete rara, ofera posibilitatea ca mirosind parfumul unora si gustand dulceata altora sa reflectezi la ce a fost candva si ce este acum.

Zona montana, prin diversificarea si frumusetea peisajelor prin pitorescul copacilor seculari si tineri, prin poenitele dispuse pe versanti si de-a lungul raurilor si paraielor si prin frumusetea golurilor alpine care taie de-a latul terenul forestier, calcate cu pasul, îti lasa o amintire de neuitat care mereu te îndeamna sa o împrospatezi.

Terenul forestier al Obstii Pestisani în partea de sud a sa este strabatut de la Nord spre Sud de raul Bistrita.

De-a lungul raului este realizat un drum betonat care permite accesul la zonele turistice din munti si ofera posibilitatea de cazare la cabana Valea Lunga si hotelul particular Vila Carla. De aici pot fi admirate cele doua lacuri de acumulare: Clocotici si Vîja, iar prin poteci turistice si cai de acces pentru masini se poate ajunge în golurile alpine ale Obstii unde se poate odihni orice drumeag la stanele: Nedeuta, Prisloapele Mici, Arcanul si Gura Plaiului care în ultimul timp au fost renovate.

În lungul Bistritei urcand pe versanti, strabatuti de paraie repezi cu apa rece si limpede, se poate admira padurea seculara asa cum a format-o natura si excursionistul este întampinat de caprioare, cerbi, capra neagra, porci mistreti, iepuri, vulpi, etc.

Din succinta prezentare de mai sus rezulta ca zona dispune de atractii turistice foarte frumoase si recreative.

La sediul Obstii Pestisani, în comuna Pestisani situata la 20 km de municipiul Tg-Jiu, se ajunge pe drumul national 67 D

Din centrul comunei prin drumuri judetene, comunale si forestiere se creeaza conditii de acces la teritoriul Obstii.

În partea de Nord a Obstii exista posibilitatea de acces din drumurile nationale care strabat localitatile Lupeni si Uricani, precum si de pe magistrala Jiului de Vest.

Din centrul comunei, spre sud la 3 km se afla satul Hobita în care se afla Casa memoriala Constantin Brancusi care reflecta mediul rustic al copilariei marelui sculptor Constantin Brancusi.

În comuna exista si alte atractii turistice importante cum ar fi: bisericile vechi din lemn-monumente istorice din satele: Francesti-Boasca, Pestisani-Suseni, Hobita si Bradiceni.

De asemnea, Pestera Ciorii din satul Borosteni în care au fost descoperite urme ale existentei milenare a poporului roman si stramosilor acestora pe aceste meleaguri.