Date geografice

Sediu AdministrativSediu AdministrativComplex TuristicMotelCabanaStanaStanaSoseasoseasoseastanacaiMuntii obstiicaproaraCapra NeagraCapra NeagraCapra Neagra

Averea in coproprietate a Obstii Pestisani este dispusa pe teritoriile administrative a patru localitati: comuna Pestisani, Orasul Tismana si com. Runcu din jud. Gorj si orasul Uricani din jud. Hunedoara, cuprinzand terenurile forestiere si pasunile alpine din muntii:Plaiul Mic, Cracul Lat, Plaiul Mare, Gura Plaiului, Arcanul, Rostovanul (partial), Prisloapele Mari, Varatecul Blendoesc, Bulzul, Prisloapele Mici( Bojincesti), Nedeuta si Oslea(partial).

Terenurile detinute de Obstea Pestisani sunt dispuse in zona de munte( altitudine maxima de aproximativ 2000 m) si in zona de deal( altitudine minima de aproximativ....m).

Aceasta dispunere determina, din punct de vedere climatic, doua climate diferite: cel caracteristic zonei montane cu o temperatura medie anuala de aproximativ 7 grade celsius si cel caracteristic zonei de deal cu o temperatura medie anuala de aproximativ 11 grade celsius.

Elementele geologice, regimul termic si structura arboretului influenteaza dezvoltarea faunei in conditii optime, intalnind majoritatea speciilor de vanat specifice unor astfel de zone:cerb, caprior(inclusiv capra neagra), mistret, urs, iepure, lup, vulpe, cocos de munte, etc.

Raurile Bistrita cu lacurile de acumulare Vija si Valea Lunga, Boul si Valea de Pesti, precum si numeroase parauri si paraiase de munte care strabat teritoriul Obstii Pestisani au favorizat dezvoltarea faunei piscicole in special de: pastrav, crap, clean si mreana. Terenul forestier prezinta numeroase poienite in special pe malurile raurilor si paraurilor.